tiistai 8. joulukuuta 2015

Miksi kuvausmuistiinpanoja?

Olympus OM-D E-M5 Mark II on ollut kamerani maaliskuulta 2015 alkaen ja olen siihen edelleen hyvin tyytyväinen. Löydän uusia asioita lähes päivittäin. Erityisesti kameran säädettävyys, käyttäjän määrittelemät toiminnot ja valinnat ovat hämmästyttävän laajoja. Menurakenne on monimutkainen eikä aina ihan looginen.

Kameran ohjelmisto on päivitettävissä ja olenkin jo kolme päivitystä ladannut netistä ja tietokoneen välityksellä syöttänyt kameralle. Niiden mukana tulee kameraan jopa aivan uusia ominaisuuksia. Tässä kohdin ilmeni ongelma: päivitykset nollasivat itse tekemäni asetukset. Siksi aloitin tämän blogin, pitääkseni kirjaa omista asetuksistani. Tosin viime päivitys versiosta 2.0 versioon 2.1 osasi jo säilyttää ne, mutta siitä huolimatta kirjoitan ne muistiin. Ja niin vain kävi, että 3.0 päivitys taas hävitti omat asetukset. Onneksi oli nämä muistiinpanot. Nyt asetukset voi myös varmuuskopioida.

Jospa tästä on jollekin muullekin hyötyä, ajattelin pitää nämä muistiinpanoni toistaiseksi julkisena. Olympuksen valikothan ovat varsin samanlaiset eri kameroissa ja säätönapeissakin on paljon yhteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti